Шенген візи в Польщу

Дивосвіт > Візова підтримка > Шенген візи в Польщу

Якщо ви плануєте менш тривалу поїздку, тоді оформляється короткострокова шенгенська віза в Польщу (в службових, туристичних, приватних або інших цілях) – тобто. єдина шенгенська віза, яка дає право одно- двократного або багаторазового в’їзду в Польщу / Шенген і дозволяє перебувати в Польщі і в інших країнах Шенгену в зазначені у візі строки і в цілому до 90 днів протягом півріччя з дня першого в’їзду.

Заява про надання польській шенгенської візи подається в Консульство Польщі зазвичай за місцем проживання. З 1 січня 2013 року для всіх країн Шенгенської угоди існує єдиний узгоджений список документів – основних і додаткових. Всі вони пред’являються разом із заявою на отримання шенгенської візи. Погоджений список основних документів, однаковий для всіх видів шенгенських віз, ви знайдете нижче. Наша фірма може надати вам додаткові підтверджуючі документи на візу, які різні для різних категорій заявників і залежать від конкретної мети поїздки в Польщу. На їх підставі ви зможете оформити такі види шенгенських віз до Польщі:
– бізнес (або службова, ділова);
– з метою навчання;
– туризму;
– лікування;
– гостьова – відвідування родичів, друзів, знайомих;
– робоча – для найманих робітників.

Щоб прочитати більш детальну інформацію про цікавить вас візі – перейдіть за посиланням на відповідну сторінку. Там же ви знайдете і конкретний документ, який необхідний для обраної вами мети поїздки і який ми допоможемо вам отримати.

Виды шенгенских виз в Польшу:

а) бізнес (ділова, службова);
в) з метою навчання;
с) в туристичних цілях;
d) з метою лікування;
e) гостьова – відвідування родичів, друзів, знайомих;
i) віза з метою роботи

Погоджений список основних документів для отримання шенгенської візи в Польщу:

  1. Анкета-заява, заповнена латинськими літерами відповідно до інструкції (польською, англійською, російською – транслітерація). (За неповнолітнього підписує і подає заяву один з батьків або законний опікун. Якщо неповнолітній вписана у паспорт батьків або законного опікуна, заява подається окремо, а його віза вклеюється в паспорт одного з батьків або законного опікуна).
  2. Закордонний паспорт (+ копія першої сторінки), термін видачі якого не перевищує 10 років і термін дії якого перевищує дату закінчення візи мінімум на 3 місяці. Паспорт повинен мати мінімально 2 чисті сторінки, призначені для віз, а також копії сторінок паспорта з попередніми шенгенськими візами. Інші закордонні паспорти та їх копії (якщо є).
  3. Одна кольорова фотографія 3,5 х 4,5 см. На світлому тлі, які не досягли 6 місяців, що дозволяє ідентифікувати заявника. Приклеюється на бланку візової заяви. Детально про вимоги до фотографій.
  4. Візовий збір (необхідність оплати і сума уточнюються в Консульстві в кожному конкретному випадку).
  5. Медична страховка з покриттям мінімум € 30000, дійсна в усіх державах ЄС (оригінал та ксерокопія), заповнена машинописним текстом. При одно- дворазової візи поліс повинен покрити весь термін дії візи і всі заплановані дні перебування (бажано, щоб термін дії поліса був на 15 днів довше). При багаторазовій візі поліс повинен покрити термін першого в’їзду.
  6. Копія внутрішнього паспорта (з 14 років) – сторінки з біометричними даними, сімейним станом і реєстрацією, відмітками про видані раніше закордонні паспорти.
  7. Документи, що підтверджують наявність фінансових засобів для покриття витрат на поїздку.
  8. Якщо заявником є ​​неповнолітній:
    – Свідоцтво про народження (оригінал і ксерокопія),
    – Якщо неповнолітній подорожує самостійно або з одним з батьків, потрібна згода другого з батьків або опікуна (оригінал і копія), якщо отримання згоди є неможливим – документи, що пояснюють причину відсутності згоди (заяву самотнього батька або інші документи),
    – В разі спільної поїздки з батьками або опікуном – копії їх паспортів та дійсних віз.
  9. Якщо заявник – громадянин третьої країни:
    – Підтвердження легального перебування в країні тимчасового проживання (напр., Довгострокова віза або реєстрація, дозвіл на проживання), дійсне містить як мінімум три місяці після планованого повернення з Шенгенської зони, або
    – Підтвердження, що він подав документи для відновлення легального перебування.

Якщо заявник не є резидентом, подається документ, що підтверджує легальне перебування в країні тимчасового проживання з обґрунтуванням причини подачі документів тут, а не в країні постійного проживання.

Залишились питання? Замовте дзвінок