Іноземець, який укладає шлюб з громадянином Польщі не може автоматично отримати польське громадянство.
Однак, про визнання польським громадянином може клопотати іноземець, який безперервно знаходиться в Польщі принаймні 2 роки на підставі дозволу на постійне перебування  або дозволу на перебування довготермінового резидента ЄС ->, який протягом принаймні 3 років перебуває у шлюбі з громадянином Польщі.