Якщо Ви запланували подорож до Польщі (або іншої країни Шенгенської зони) із службовою, туристичною чи приватною метою * (які існують типи шенгенських віз можна глянути тут), Вам необхідно подати документи для отримання короткострокової візи, яка є Шенгенською візою та дає право перебувати на території Польщі, а також країнах Шенгенської угоди, в період до 90 днів протягом 6 місяців.
* Віза дає можливість перебувати іноземцю в Польщі і / або інших Шенгенських країнах протягом обмеженого періоду часу (90 днів в півріччі).
Якщо Ви хочете перебувати на території Республіки Польща на протязі тривалого періоду (більше, ніж 90 днів в півріччі), то Вам необхідно подавати документи для отримання довгострокової візи (деталі щодо національної візи тут).