Членом сім’ї іноземця вважається:

    1. чоловік/дружина (шлюб має бути визнаний польським законодавством);
    2. неповнолітня дитина (в тому числі, усиновлена дитина) цього іноземця та його чоловіка/дружини;
    3. неповнолітня дитина іноземця, яка залишається на його утриманні (в тому числі, усиновлена), яка фактично знаходиться під його батьківською опікою;
    4. неповнолітня дитина чоловіка/дружини, яка залишається на утриманні іноземця (в тому числі, усиновлена), яка фактично знаходиться під його батьківською опікою.

Іноземець, який проживає у Польщі:

    1. на основі дозволу на поселення;
    2. на основі ддозволу на перебування довгострокового резидента ЄС;
    3. на основі статусу біженця;
    4. в рамках додаткової охорони;
    5. принаймні 2 роки на основі дозволу на проживання на визначений час, у тому безпосередньо перед поданням заяви для члена сім’ї – на основі дозволу, виданого на термін перебування не менше одного року;
    6. на основі дозволу на проживання на визначений час іноземцеві, який є науковцем, що працює у Польщі

має право на возз’єднання з членами своєї сім’ї, які проживають за межами Польщі.

На тих же умовах, що й польські громадяни, господарську діяльність можуть розпочинати члени родини іноземця, який перебуває у Польщі:

    1. на основі дозволу на поселення;
    2. на основі дозволу на перебування довгострокового резидента ЄС;
    3. на основі статусу біженця;
    4. в рамках додаткової охорони;

за умови, що вони мають в Польщі дозвіл на проживання на визначений час, виданий для возз’єднання з сім’єю.