1)      Дозвіл на перебування на визначений час для членів сім’ї громадянина Польщі надається іноземцеві, коли: він перебуває у шлюбі з громадянином/громадянкою Польщі, визнаному польським законодавством, або також

2)      є неповнолітньою дитиною іноземця –чоловіка/дружини громадянина Польщі, який має у Польщі дозвіл на перебування на визначений час для члена сім’ї польського громадянина.

Щоб отримати цей вид дозволу на перебування, іноземець повинен представити:

1)      медичне страхування (які документи підтверджують наявність медичного страхування ->?);

2)      джерело стабільного і регулярного доходу, достатнього для покриття витрат на утримання себе та членів сім’ї, які залишаються на утриманні іноземця (що таке джерело стабільного і регулярного доходу?);

3)      забезпечене місце проживання у Польщі (що таке забезпечене місце проживання у Польщі?);

4)      актуальну виписку свідоцтва про одруження (видану не пізніше ніж 3 місяці безпосередньо перед подачею документів);

5)      копії документу, що підтверджує особу одного з подружжя;

6)      свідоцтва про народження дитини, якої стосується справа;

7)      документи, що підтверджують наявність у одного з батьків дитини, який перебуває у шлюбі з громадянином Польщі, дозволу на тимчасове перебування, якщо такий вимагається.

Увага: у випадку шлюбу польські установи перевіряють дійсність шлюбу, тобто, чи не був він укладений для того, щоб обійти закон (тобто, лише для того, щоб отримати карту перебування у Польщі). Для цього, зокрема, подружжя викликають в управління, де вони відповідають на питання, які стосуються їхнього шлюбу.